03 juli 2024

Brand - update 10 juli - 13:05 uur

 • GC De Compagnie
Update Brand Clubhuis
Woensdag 3 juli heeft brand gewoed in de golfshop. In korte tijd heeft het vuur flink om zich heen gegrepen, waardoor de shop voor een groot deel is verwoest. In deze nieuwsfeed houden we jullie op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Update 10 juli - 13:05 

 • Donderdag 11 juli is de centrale hal boven weer geopend
 • De receptie is verplaatst. Deze vind je rechts naast de hoofd-ingang. De receptie draait nog niet op volle kracht maar wel geopend. Onze computers, printers en beeldschermen zijn nog niet allemaal terug van de osmosebehandeling.
 • Opladen van de key voor de drinving range is nog niet mogelijk. Wel kun je muntjes kopen voor de ballenautomaat
 • De Handicarts zijn naar verwachting donderdag weer opgeladen en kunnen weer gebruikt worden. Het reserveren van een handicart is nog niet mogelijk via receptie of "Mijn Handicart'. Neem je pas van stichting handicart mee om gebruik te maken van een handicart. Sleutels worden uitgegven aan de receptie.

--------------------------------------
 Update 8 juli - 21:24 uur

Op woensdag 3 juli heeft brand gewoed in de golfshop. In korte tijd heeft het vuur flink om zich heen gegrepen, waardoor de shop voor een groot deel is verwoest. Daarnaast is er rook- en roetschade in het volledige gebouw. We leven mee met Nigel en zijn naasten, proberen er voor hen te zijn, ondersteunen waar mogelijk en denken mee in (tijdelijke) oplossingen.

We hebben onze dienstverlening op veel vlakken moeten aanpassen. Zowel Nigel, het horecateam als de club hebben veel steun en begrip van onze leden en bezoekers mogen ervaren, waarvoor dank. De schoonmaak- en herstelwerkzaamheden worden de komende tijd voortgezet. Het herstel van de shop zal nog flink wat tijd in beslag nemen.

Restaurant dinsdag weer open
Afgelopen weekend zijn grote stappen gemaakt met de schoonmaak van de keuken en het restaurant. Herma heeft inmiddels de voorraden weer aangevuld. Vanaf dinsdag 08.30 uur is iedereen weer van harte welkom in het restaurant, dat uitsluitend toegankelijk is via het terras. De centrale hal boven - en dus ook de toiletten daar - zijn gesloten tot nader orde.

Wat kan verder en wat (nog) niet?
Er kan gegolfd worden en veel dingen gaan 'gewoon' door. Aan enige overlast ontkomen we niet, maar we doen er alles aan om dat tot een minimum te beperken. Wij vragen nogmaals om je begrip en geduld. 
We zetten de belangrijkste zaken op een rijtje:
 • De centrale hal boven blijft dinsdag nog gesloten. De schoonmaakwerkzaamheden en herstelwerkzaamheden aan het elektra vinden daar intensief plaats. De toiletten boven zijn daarom nog niet in gebruik. 
 • Het restaurant is vanaf morgen (9 juli) weer geopend zoals je dat gewend bent. Het restaurant is uitsluitend bereikbaar via de buitenzijde (terras). 
 • Kleedruimte, douches en toiletten op de begane grond zijn schoon en geopend. 
 • In de lockerruimte - waar veel leden hun golfspullen stallen - is het licht hersteld. 
 • Handicarts zijn nog niet beschikbaar. Herstelwerkzaamheden aan elektra in de stalling worden nog verricht. We verwachten de carts later deze week weer in gebruik te kunnen nemen. 
 • Alle elektrische apparaten - waaronder computers, beeldschermen en printers - worden momenteel onder osmose gereinigd. Hierdoor is het printen van scorekaarten kortdurend niet mogelijk. 
 • Geplande wedstrijden en activiteiten gaan gewoon door. 
 • Onze recente migratie naar MS365 onder begeleiding van RSE Telecom heeft nu al zijn waarde getoond. Ondanks de stroomuitval is het clubgebouw zijn we gewoon bereikbaar via mail en telefoon. We hebben toegang tot al onze bestanden en systemen zoals boekhouding, ledenadministratie en baanplanning. De bedrijfsvoering loopt dus 'gewoon' door.

Van nieuwe ontwikkelingen houden we je via de gebruikelijke kanalen zo goed mogelijk op de hoogte. 
------------------------------------------------

๐—จ๐—ฝ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—•๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—ถ๐—ป ๐—–๐—น๐˜‚๐—ฏ๐—ต๐˜‚๐—ถ๐˜€ (๐Ÿฐ ๐—ท๐˜‚๐—น๐—ถ ๐Ÿฎ๐Ÿฎ.๐Ÿฐ๐Ÿฑ ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ) 

Na een lange avond gisteren, stond vandaag in het teken van het inventariseren van de schade, het ontvangen van verzekeringsmaatschappijen en het opstarten van de eerste schoonmaak- en herstelwerkzaamheden als gevolg van de brand in de golfshop. Hoewel we nog geen volledig overzicht hebben, is duidelijk dat de schade groot is. 
 
๐—ฆ๐—ฐ๐—ต๐—ผ๐—ผ๐—ป๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ 
Ondanks dat de brand beperkt is gebleven tot de shop, is de rookschade in het gehele pand aanzienlijk. Roetdeeltjes daalden overal neer. Er moet uitgebreid worden schoongemaakt door gespecialiseerde bedrijven. Daarmee wordt morgen een begin gemaakt en we verwachten dat dit enkele dagen in beslag gaat nemen. Het restaurant en het clubhuis blijven tot nadere berichtgeving gesloten. We hopen deze na het weekend weer open te kunnen stellen. 
 
๐—š๐—ผ๐—น๐—ณ๐˜€๐—ต๐—ผ๐—ฝ 
Onderzoek naar de exacte oorzaak van de brand neemt meer tijd in beslag. De golfshop blijft daarom langer gesloten. We leven mee met Nigel en zijn naasten. Samen kijken we naar alternatieven; alle mogelijkheden worden verkend. Nader bericht volgt. 
 
๐—š๐—ผ๐—น๐—ณ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ 
Het clubhuis, de shop en het restaurant blijven dit weekend gesloten. De lockerruimte is open, daar is geen brand geweest en geen schade. Golfen gaat door, maar toegang tot het pand - en dus toilet, kleedruimte en horeca - is er niet. Leden en greenfeespelers met een starttijd worden daarover tijdig geรฏnformeerd. 
 
๐—ฆ๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป 
Wij vertrouwen op jullie begrip. De gebeurtenis van woensdagavond is er een met veel impact, voor iedereen. De Compagnie zou de Compagnie niet zijn als we hierin niet samen zouden optrekken, elkaar zouden helpen en steunen. Wij houden jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. 

------------------------------------------
 ๐—•๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—ถ๐—ป ๐—–๐—น๐˜‚๐—ฏ๐—ต๐˜‚๐—ถ๐˜€ (update 3 juli 23:50)

Aan het begin van de avond is er brand uitgebroken in ons clubhuis. Door de oplettendheid van ons horecateam en enkele alerte leden was de brandweer snel ter plaatse en is de brand geblust. Gelukkig raakte niemand gewond. 

De brand lijkt te zijn ontstaan in de golfshop. De precieze oorzaak wordt onderzocht. Na het blussen, ventileren en een nacontrole droeg de brandweer het gebouw over aan het team van Salvage. Stichting Salvage verleent eerste hulp bij schade door brand namens de gezamenlijke brandverzekeraars in Nederland. 

De exacte schade wordt op dit moment opgenomen. Er is veel rookontwikkeling geweest. Het ventileren en schoonmaken zal enige tijd in beslag nemen. Om het team van Salvage de ruimte te geven hun werk te doen, blijft het clubhuis voorlopig gesloten. 

Ondanks de brand kan er wรฉl gegolfd worden. De lockerruimte - waar golftassen van een groot aantal leden staan - is toegankelijk. Daar is geen brand geweest en geen schade ontstaan. Ook het toilet en de kleedkamers zijn (รฉn blijven) open. De rest van het gebouw, de shop en het restaurant blijven tot nadere berichtgeving gesloten. Wij rekenen op jullie begrip. 

We begrijpen dat er veel vragen zijn, of komen. Ook wij hebben op dit moment (nog) niet alle antwoorden. Daarom vragen we om verdere berichtgeving vanuit de club af te wachten. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, delen we dat hier. 
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter
 • Share link

MEER NIEUWS

 • Wedstrijden

  Ineke Hofman & Armand Mac Andrew clubkampioenen

  15 juli 2024

  We hebben in allerlei opzichten prachtig weekend achter de rug, spannend, vermoeiend, lang...

  Lees meer

 • Golfdashboard

  GolfDashboard update

  02 juli 2024

  Er is een nieuwe update doorgevoerd in het Golfdashboard, met een aantal verbeteringen waa...

  Lees meer

 • Wedstrijden

  Maandbeker Juni

  01 juli 2024

  Een golfdag zoals je hem wilt hebben. Dat is eigenlijk dรฉ manier om de maandbekerwedstrijd...

  Lees meer

Bekijk alles