24 juni 2024

Clubkampioenschap Strokplay 2024

 • Wedstrijden
In het weekend van 15 en 16 juni is weer het clubkampioenschap strokeplay gespeeld. De zaterdag begon onstuimig met harde wind en vele regenbuien. De baan had het s’nachts al zwaar te verduren gehad waardoor een aantal bunkers behoorlijk vol stonden met water. 

Desondanks zijn 5 dames en 24 heren met goede moed van start gegaan met de 2 keer 18 holes op zaterdag. Het werd een slagveld waarbij alleen de allersterksten overbleven. 

Bij de dames verdient Ineke Jansen een grote pluim voor het meedoen, ze moest helaas wel afvallen na 36 holes zodat de 4 beste dames zondag om de prijzen konden strijden, hoewel Petra van Ojik na de eerste dag al een grote stap gezet heeft naar een nieuw kampioenschap. Renee de Leo moest het doen met de 4e plaats met 315 slagen. 
 
 De uitslag Dames
1. Petra van Ojik   248 slagen 
2. Ineke Hofman   272 slagen 
3. Petra Oolders   284 slagen 
 
Waarbij de dames het aantal spelers beperkt moest worden om op 2-ballen uit te komen voor zondag was het slagveld bij de heren zodanig dat tijdens en na de 2e ronde diverse spelers zich door uitputting of blessures zijn afgehaakt.  In plaats van de beoogde maximaal 16 spelers voor zondag waren er slechts 12 spelers fysiek instaat om de 3 ronde te spelen. De wedstrijd werd er niet minder spannend door. De uiteindelijke top 3 wisselde per ronde van positie een uitstekende eerste ronde van Robert Ritsema werd gepareerd door Julian Dijk tijdens de tweede ronde. Adrian Peters hield zich staande door het meest stabiel te spelen. Adrian zette met 236 slagen op zondag een goed target neer in het cubhuis door een slotronde van 75. De laatste flight met Robert en Julian moesten dus aan de bak om een goede score neer te zetten. Tijdens de laatste ronde startte Robert door op de eerste 9 2 slagen in te lopen op Julian. Julian kon de aanval op de 2e negen pareren. Julian kwam ook binnen met een 3e ronde van 75 slagen, Robert had 2 slagen meer nodig. 
 
De uitslag Heren
 1. Julian Dijk        232 slagen 
2. Adrian Peters   236 slagen 
3. Robert Ritsema  237 slagen 
 
Gelukkig is dit weekend de zomer echt begonnnen! Op naar het CK Matchplay in het weekend van 13 en 14 juli. 
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter
 • Share link

MEER NIEUWS

 • Wedstrijden

  Ineke Hofman & Armand Mac Andrew clubkampioenen

  15 juli 2024

  We hebben in allerlei opzichten prachtig weekend achter de rug, spannend, vermoeiend, lang...

  Lees meer

 • GC De Compagnie

  Brand - update 10 juli - 13:05 uur

  03 juli 2024

  Update Brand Clubhuis Woensdag 3 juli heeft brand gewoed in de golfshop. In korte tijd hee...

  Lees meer

 • Golfdashboard

  GolfDashboard update

  02 juli 2024

  Er is een nieuwe update doorgevoerd in het Golfdashboard, met een aantal verbeteringen waa...

  Lees meer

Bekijk alles