25 mei 2024

Semi finale hoofdklasse heren 27 holes

 • Week van de Compagnie
Alle competitiespelers kregen van Fopke een mail of je vrijwilliger zou willen zijn op zaterdag 25 mei om deze wedstrijd te begeleiden. Dat sprak mij aan en dus aangemeld. Op de 22e mei ontvingen we een mail van Fopke met de dagindeling:

Team ochtend:
Fiona Mc Can Starter ochtend en wedstrijdleiding
Alco Eding Hulpstarter/Spotter
Jan Anneveldt Hulpstarter/Spotter
Bart Vink Hulpstarter/Spotter
Mart Drissen Marshal ochtend

Start Greensome wedstrijd 11:00

Team middag:
Petra Oolders Starter middag en wedstrijdleiding
Fabio de Leo Hulpstarter/ Spotter
Bart Peper Hulpstarter/Spotter
Edske Smid Hulpstarter/Spotter
Evert Boven Marshal middag

Start Singels middag 14:00

Lunch voor de teams vanaf 13:00

Hoe gaat dan zo’n dag:

Voor mij een vroege start om 09:00 om eerst zelf 9 holes te spelen met Paul Sportel. Het plensde enorm dus toch maar ff wachten. Fiona kwam op tijd binnen, ze was er ook al voor 09:00 uur. Paul heeft Fiona geholpen hoe je de wedstrijdformulieren via de laptop van de wedstrijdcommissie kan verbinden met het TV-scherm in het clubhuis, zodat je dan op de TV de wedstrijdformulieren en actuele stand kunt bijhouden. Toch handig.  

Gelukkig werd het droog dus hupsakee starten en spelen! Op hole 5 begon het wederom te plenzen. Zouden de bunkers er straks wel goed bij liggen? En wie kwamen we daar tegen; Mart Drissen en Evert Boven in de buggy. Ze deden een rondje om te controleren of de bunkers er goed bij lagen en wilden eventuele pitchmarks verwijderen van de greens. Ondanks dat Evert pas op de middagplanning stond was hij er ook al om 09.00 uur. Topper! 

Wij braken na hole 5 onze ronde af; te nat en nog een lange dag te gaan. Terug in het clubhuis was het uiteraard gestopt met regenen, maar de eerste teams druppelden binnen. Alles conform schema op tijd gestart, de ochtend en middagploeg konden daardoor voor de teams aan lunchen, althans diegene die zich voor de lunch hadden opgegeven.  Van 1 partij was het na de ochtendsessie vrij duidelijk wie zou gaan winnen, Veldzijde had met 6-0 de Greensome gewonnen van De Haarlemmermeersche. De andere partij Leeuwenbergh – Zeewolde was 2-4, dus daar was alles nog mogelijk. 

Om 14:00 uur was de start van de singles en tegen 15:30 was iedereen onderweg. Petra Oolders en ik zagen hielden nauwlettend de buienradar in de gaten en zagen wat onweer aankomen. We besloten om 16:25 de wedstrijd middels 1 lang toetersignaal tijdelijk te onderbreken. Dat betekende voor de spelers direct naar een schuilhut en wachten. Er volgde een flinke hoosbui. De spelers die op hole 10 klaar stonden renden het clubhuis
 binnen na de toeter en vertelden ons dat ze het er met elkaar aan het overleggen waren wat ze moeten doen met het naderende onweer. “Ik heb nog geen toeter gehoord” zei de ander en precies op dat moment ging de toeter. Perfecte timing dus.  

Tja.. en dan is het wachten geblazen tot wij zeker wisten dat de onweersbuien weg waren getrokken. Om 16:55 2 korte toeter signalen en de wedstrijd begon weer. Fiona en Jacques waren niet van plan om de hele dag te blijven maar dat deden ze toch. Sterker nog, ze gingen op hole 10 spotten bij de doorkomst van de singles. 

Dan begint voor de vrijwilligers van onze club het lange wachten op de binnenkomst. Veldzijde heeft met overmacht gewonnen van de Haarlemmermeersche, 15-3. Daarna duurde het nog een hele poos voordat de volgende 2 teams binnenkwamen. Tegen 20:30 was iedereen binnen. Leeuwenbergh heeft het verlies van Zeewolde in de greensome weten om te buigen in een winst 10-8. Knappe prestatie dus. 

Het was een lange dag voor ons maar ook voor de teams. We zijn door alle teams bedolven onder de complimenten voor de organisatie en begeleiding van de dag. Het ontvangst, het gastheerschap van ons team en de horeca, ze hebben dat wel anders meegemaakt. We hebben ze gevraagd of ze dat wellicht dan ook op leadingcourses willen melden, dus wie weet levert het ons nog wat mooie reviews op.  

Ik denk dat we een prachtig visitekaartje als club hebben afgegeven. 

Edske Smit 
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter
 • Share link

MEER NIEUWS

 • Week van de Compagnie

  De Week van De Compagnie: Een Onvergetelijke Ervaring!

  24 juni 2024

  Wat een fantastische week hebben we achter de rug! De Week van De Compagnie was een groot...

  Lees meer

 • Speeltip

  Pas op voor teken!

  24 juni 2024

  Met het mooie weer en het groeiende groen op onze golfbaan willen we jullie graag waarschu...

  Lees meer

 • Wedstrijden

  Clubkampioenschap Strokplay 2024

  24 juni 2024

  In het weekend van 15 en 16 juni is weer het clubkampioenschap strokeplay gespeeld. De zat...

  Lees meer

Bekijk alles